młoda marchew i koper włoski duszone ze skórką pomarańczową i miodem

młoda marchew i koper włoski duszone ze skórką pomarańczową i miodem

młoda marchew i koper włoski duszone ze skórką pomarańczową i miodem

Młoda marchew jest tak słodka, że ciężko się powstrzymać przed dodawaniem jej do wszystkich potraw w podwójnej ilości. W dzisiejszym przepisie marchewka gra pierwsze skrzypce. Dodatek kopru włoskiego nadaje daniu anyżkowego aromatu, a skórka i sok z pomarańczy powodują, że ta ciepła jarzynka nabiera zdecydowanego charakteru. młoda marchew i koper włoski duszone ze skórką pomarańczową i miodem 1 kg młodej marchewki, 1 koper włoski, 1 pomarańcza, 1 łyżka masła, 2 łyżki oliwy, 1 łyżka miodu, sól, czarny pieprz March... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.