Szakszuka z rzodkiewkami

Szakszuka z rzodkiewkami

Szakszuka z rzodkiewkami

Przepis na : śniadanie

Szakszuka z rzodkiewkami Szakszuka zapisywana także jako shakshuka lub chakchouka to danie kuchni śródziemnomorskiej, pochodzące głównie z krajów Bliskiego Wschodu, takich jak Izrael, Palestyna, Tunezja czy Maroko. Najprościej mówić to jajka ugotowane w sosie pomidorowym z dodatkiem warzyw i przypraw. Jako, że wiosna w pełni i wysyp rzodkiewek, to mój wybór padł na nie, jako dodatek do tego pysznego dania. Polecam bo jest prosta do przygotowania i bogata w smaku! Zobacz też post 75 przepisów na dania z jajka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.