Przepis na : śniadanie
Jajka marmurkowe – efektowne jajka, które nie tylko dobrze smakują, ale również pięknie ozdobią świąteczny stół. Do ich zabarwienia koniecznie należy wybrać naturalny, jadalny barwnik – może to być wywar z łupin cebuli albo napar z czarnej herbaty. Do takie wywaru możemy dodać też ulubione przyprawy np kminek, kumin, kolendrę, zioła prowansalskie, dzięki którym jajka mogą zyskać również oryginalny smak. PRZEPIS NA JAJKA MARMURKOWE Składniki na jajka marmurkowe: 10 jajek 2 duże garście łupin z ceb... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...