
składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 3-4 świeże figi 1-2 gruszki 2 sery camembert konfitura żurawinowa 1 jajko rozmaryn opcjonalnie: miód uprażono orzechy włoskie wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy, przecinamy na dwa równe kawałki i przekładamy na dużą blachę. Każdą część ciasta smarujemy konfiturą żurawinową. Figi, gruszkę i ser kroimy w plasterki. Na jednym cieście układamy na przemiennie plastry sera i plastry fig a na drugim cieście układamy naprzemiennie plastry sera i plastry gruszki. Brzegi c... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...