Przepis na : deser
... czyli truskawki zapiekane pod kruszonką. Mega prosty w przygotowaniu deser, a smak nieziemski, dzięki dodatkowi kwiatów czarnego bzu. Pyszności! Polecam :) Składniki: ok. 600 g truskawek 2-3 baldachy kwiatów czarnego bzu Kruszonka: 80 g mąki 80 g cukru 50 g zimnego masła Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temp. 180 ° C. Przygotować kruszonkę: do miski wsypać cukier, mąkę i pokrojone w kostkę masło. Palcami rozetrzeć wszystkie składniki (lub krótko malakserem) , aż masa zacznie zbijać się w grudki. Truskaw... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...