Prosty domowy majonez domowy blenderem Szybki przepis na aksamitny, gęsty domowy majonez w 5 minut. Kiedyś nasze babki robiły majonez w domu w makutrze ucierając go drewniana pałką, my dziś mamy do dyspozycji, roboty, miksery czy blendery. Opowiem krok po kroku jak zrobić majonez z 1 jajka, przy użyciu tego ostatniego. Gęsty majonez to nic trudnego, kilka składników i szybsze wykonanie. Majonez który zawsze się udaje Kremowy majonez z białkiem, jego gęstość zależy od ilości oleju i długości ubijania majonezu. Mo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.