Zaprezentowane ciasteczka sprawdzą się idealnie w okresie poświątecznym, szczególnie jeśli pozostały Wam jajka, nawet takie z majonezem oraz macie nadmiar czekoladowych zajączków, jajeczek i innych łakoci. Są naprawdę pyszne, chrupiące i absolutnie ani jajka, ani majonez nie jest w nich wyczuwalny. Zresztą słodkie wypieki z majonezem i gotowanymi jajkami to nie nowość. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! Zerknijcie też na przepisy: Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem (moje ulubione, kruc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...