Pappardelle z jarmużem w sosie maślano-cytrynowym / Pappardelle with kale in butter-lemon sauce

Pappardelle z jarmużem w sosie maślano-cytrynowym / Pappardelle with kale in butter-lemon sauce

Pappardelle z jarmużem w sosie maślano-cytrynowym / Pappardelle with kale in butter-lemon sauce

Scroll down for recipe in English. Dziś zapraszam na obiad makaronowy. Ja uwielbiam makarony, mogę je jeść na milion sposobów i z najrozmaitszymi dodatkami. Pappardelle z jarmużem to pomysł na szybkie wegetariańskie danie. Ilość masła jest w nim spora, ale nie bójcie się tego, makarony uwielbiają masło i są wtedy przepyszne :) Składniki: (2 porcje) 200 g. makaronu pappardelle 2 garście porwanego na kawałki jarmużu 2 ząbki czosnku 6 łyżek masła 4 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1/4 cytryny płatki parme... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.