Ten pyszny makaron ze szparagami przygotujecie w 15 minut. Kremowy sos, w którym zanurzone są kruszone orzechy włoskie smakuje obłędnie :) Składniki (2 porcje): 160 g makaronu wstążki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 6 zielonych szparagów 6 pomidorków koktajlowych garść posiekanych orzechów włoskich 1 duża łyżka mascarpone 2 łyżki startego parmezanu + do podania Czosnek kroimy w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Pomidorki przekrawamy na połówki. Szparagi dzielimy na kawałecz... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...