Zaraz po czerwonym barszczu z uszkami, ta kapusta z grzybami jest moją ulubioną potrawą wigilijną. Duszę ją cierpliwie przez kilka godzin, taka jest najlepsza :) Składniki (6-7 porcji): 140 g suchej drobnej fasoli 40 g suszonych grzybów 1 kg kiszonej kapusty 3 łyżki oleju 2 łyżki masła 1 duża cebula 3 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1 łyżka cukru 1 kostka rosołowa lub 1 łyżka domowej jarzynki sól, pieprz Fasolę i grzyby zalewamy w osobnych miskach zimną wodą i odstawiamy na noc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...