Scroll down for recipe in English. Składniki: (4 porcje) 200 g. czarnej soczewicy 6 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki suchego kuskusu 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 litr gorącego słonego bulionu warzywnego 4 małe cykorie 2 garści nerkowców kilka gałązek natki pietruszki 1 mała cukinia 2 łyżki soku z cytryny 1/4 łyżeczki grubo mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Orzechy nerkowca posiekaj i upraż na suchej patelni. Soczewicę opłucz w zimnej wodzie i odsącz. Na dużej patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy. Wrzuć posi... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...