Bób z twarogiem

Bób z twarogiem

Bób z twarogiem

To moje danie z dzieciństwa. Tak właśnie w moim domu jedliśmy bób. Tak prawdopodobnie przyrządzała bób mama mojej mamy. Skusicie się na taki eksperyment? Składniki: 500 g bobu pół kostki twarogu 3 łyżki śmietany sól, pieprz płaska łyżeczka cukru Bób opłukać w zimnej wodzie. Zalać wodą o dwukrotnie większej objętości. Dodać cukier i zagotować. Gotować od 10 do 15 minut, w zależności czy bób jest młody czy stary. Pod koniec gotowania posolić (ok. 1/2 płaskiej łyżeczki soli). Odcedzić. Twaróg rozgnieść widelcem, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję