Pobudzająca i alkalizująca organizm miętowa herbata, którą robiłam już niezliczoną ilość razy. Garść listków mięty zaparzamy z cytryną, imbirem, laską cynamonu i anyżem. Na koniec dosładzamy do smaku miodem lub syropem klonowym. Najczęściej przygotowuję ją w jednym większym dzbanku, który stawiam na podgrzewaczu. Dzięki temu herbatka nabiera jeszcze więcej aromatu i smaku. Jeśli nie wypijecie wszystkiego od razu, możecie podgrzać napar ponownie lub przelać do szklanej butelki i przechowywać w lodó... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...