Tort z kremem z mango i z białej czekolady

Tort z kremem z mango i z białej czekolady

Tort dla miłośników mango. Delikatny w smaku z dwoma masami: z mango i z kremem z bialej czekolady. Dodatkowo w torcie znajdziemy chrupkę czekoladową i żelkę malinową. Składniki (na tortownicę o średnicy 20 cm): Biszkopt: 6 jajek 1 1/4 szklanka cukru 1 1/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Chrupka z białej czekolady: 80 g białej czekolady 65 g płatków kukurydzianych 25 g oleju Żelka malinowa: 200g malin mrożonych 1 1/2 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny (4g) 1 łyżka zimnej wody Krem mango: 20...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.