Blue–stek bardzo krwisty

Blue–stek bardzo krwisty

Blue–stek bardzo krwisty

Blue (stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe). Smażymy w temperaturze ok. 38 st. C. To wysmażenie można wykonać tylko na patelni, podsmażając steka dwa/trzy razy i w przerwach odstawiając go w ciepłe miejsce by białko się nie ścinało, a mięso nabierało temperatury. Bez termometru kucharskiego możemy określić stopień wysmażenia mięsa na podstawie jego miękkości i sprężystości… Blue - (stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i letnie). To wysmażenie można w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, dania mięsne, dania bez mięsa

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.