Maliny

Maliny

Maliny

Może tym razem coś na rozgrzanie zimowej pogody. Maliny. Doskonałe i niezwykle smaczne źródło związków mineralnych oraz pektyny. Owoce zawierają również glukozę, fruktozę i sacharozę, prowitaminę A, witaminy B1, H, P i witaminę C. Nie tylko owoce maliny są cenione, także liście, ze względu na swe bogate właściwości Liście maliny Liście malin są dobrym źródłem przeciwutleniaczy, garbników i soli mineralnych. Tym samym, tak jak warto jeść owoce maliny, tak samo warto popijać z jej liści herbatki. Dobrym rozwi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasna Kuchnia

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.