Kapuśniak Busseto

Kapuśniak Busseto

Kapuśniak Busseto

· wywar mięsny 1,5 Litra · kapusta włoska 50 dag · pomidor 2 szt · groszek konserwowy 5 łyżek · chrzan tarty 1-2 łyżki · śmietana 18 proc 1/2 szkl · mąka pszenna 2 łyżki · kolendra 1 lyżka · żółtka · sól · pieprz · czosnek · gałka muszkatołowa mielona  Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z kapustą, groszkiem konserwowym, chrzanem i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogoto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.