Przepis na : deser
Skoro już wywołałam do tablicy moje coroczne pomysły na deser o smaku piernikowym nie będę czekała do samych Świąt i w ramach zimowego, weekendowego rozpieszczania podrzucam pomysł na piernikową panna cottę. PIERNIKOWA PANNA COTTA Składniki: 300 ml śmietany 30% 300 ml mleka 100 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka przyprawy do piernika Przygotowanie: Żelatyną namaczamy w 1/3 szkl wody. Mleko łączymy ze śmietaną podgrzewamy na mały ogniu nie doprowadzając do wrzenia. W ciepłym mleku...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...