Za oknem zimno zatem weekendowy czas trzeba wykorzystać do przygotowania zimowej "rozgrzewki". W ramach przedświątecznych przygotowań i inspiracji nuta piernikowa, tym razem w postaci likieru. Likier jest gotowy do spożycia od razu po zrobieniu, ale warto go odstawić na kilka dni. Na blogu znajdziecie też przepis na likier o smaku trufli w czekoladzie oraz kokosowym. LIKIER PIERNIKOWY Składniki: 200 ml śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady 50 g cukru pudru 2 łyżeczki przyprawy do piernika 200 ml wódki P... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...