Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku To danie łączy w sobie delikatność polędwiczki wieprzowej z bogactwem azjatyckich smaków. Sos jest gęsty, aromatyczny o wyrazistym smaku słodko-słonym z nutą ostrości. Papryka dodaje daniu chrupkości i słodyczy.     Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa – ok 350g sól, pieprz, chilli 1 cebula pół czerwonej papryki pół żółtej papryki olej do smażenia Sos: 3 łyżki octu ryżowego 1/3 szklanki wody 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu lub brązowego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.