Pieczone ziemniaczki z masłem ziołowym Ojej jak ja lubię pieczone ziemniaczki, takie rumiane i chrupiące. Najczęściej podaję je z gzikiem, czyli twarożkiem rozrobionym ze śmietaną, posypanym szczypiorkiem i rzodkiewką (danie wielkopolskie). Ale świetnie pasują też jako dodatek do obiadu albo do grilla. Są szybkie i proste w przygotowaniu, a w smaku po prostu bajeczne. Składniki: ok 1 kg niedużych ziemniaków 3 łyżki masła suszone zioła prowansalskie (ok 1 łyżka) pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta c... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...