Tort bezowy Dacquoise

Tort bezowy Dacquoise

Tort bezowy Dacquoise

T ort dacquoise (czyt. Dakłas) pewnie o nim nie raz słyszeliście) to francuski deser, na który składają się bezy przełożone bitą śmietaną z bakaliami. W moim kremie jest jeszcze dodatek kajmaku (masy krówkowej). Połączenie bezy i kremu jest pyszne, ale tez bardzo słodkie. Słodkie blaty bezowe i słodki krem to słodka bomba, ale ci co lubią takie desery będą zachwyceni. Jeśli chcecie możecie zrezygnować z dodatku kajmaku, wtedy krem będzie mniej słodki. Ten klasyk na pewno przypadnie wam do gustu. Polecam zrob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję