Na początek przepraszam za jakość zdjęć, cóż nie potrafię robić zdjęć reportażowych w trudnym dla mnie oświetleniu bo nie posiadam odpowiedniego sprzętu. Ale mam nadzieje ze mimo to was nie zrażę i przeczytacie poniższy tekst, bo naprawdę warto. Czytaj więcej » czytaj dalej...
Bardzo lubię smaki kuchni śląskiej i często z nich korzystam. Kwasicę i prażuchę robię najczęściej. Świetna impreza. Mogliby i u nas na wschodzie coś takiego zrobić. Niby jest festiwal smaku ale nie ma tam typowo lubelskiej kuchni, a szkoda. Jestem ogromna miłośniczką polskiej kuchni regionalnej. Dziękuję za te relacje i pozdrawiam serdecznie
milo mi ze wstąpiłaś i przeczytałaś. podobno w każdym województwie ma powstać taka inicjatywa własnie związana z festiwalami kuchni regionalnej
Podczas moich ostatnich wakacji w Polsce miałam okazję zjeśc obiad w Restauracji Frykówka w Pszczynie. Po prostu REWELACJA ! Jedzenie było nie tylko pysznie ale i pięknie podane. Wspaniałe miejsce.
Szkoda tylko, że śląskiej kuchni nie reprezentuje żadna restauracja z Ruday Śląskiej :(
Fajne przedsięwzięcie. A śląska kuchnia jest chyba jedną z najbogatszych regionalnych. Duże pole do popisu:-) U nas też zaczynają coś w tym kierunku robić, ale zobaczymy co z tego wyniknie:-)
super relacja....i nie mialam pojecia o tym ile fajnego mozna wyczarowac w kuchni slaskiej:)
myślę ze z czasem i inne restauracje dołącza wiec pewnie sie trafi jakaś z Rudy.
sama nie wiedziałam ze kuchnia śląska jest tak niejednoznaczna.