Wątróbka z cebulką

Wątróbka z cebulką

Wątróbka z cebulką

Przepis na : obiad

Tak przygotowaną wątróbkę często przyrządzam na obiad, bardzo ją lubię. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Składniki: 0,5 kilograma wątróbki indyczej 2-3 cebule 1 szklanka mleka Olej do smażenia Mąka do obtoczenia Sól Sposób przygotowania: Wątróbkę przekładamy do miski, zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę lub dwie. Odcedzamy i osuszamy, obtaczamy w mące i smażmy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy na talerz. Cebulę obieramy, kroimy w plastry, smażmy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.