Zeppole włoskie pączusie z ricottą

Zeppole włoskie pączusie z ricottą

Zeppole włoskie pączusie z ricottą

Przepis na : deser

  Z eppole to włoskie pączusie z ricottą. Szybkość ich wykonania dziś przemówiła do mnie. I choć ricotty nie lubię i obiecałam sobie, że WIĘCEJ jej nie kupię, to zrobiłam wyjątek!  I jest to jedyna forma akceptacji tego sera może dlatego, że dominującym smakiem w tych pączusiach jest skórka cytrynowa. opakowanie sera ricotta 2 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka a połówki cytryny 220 gram mąki (w tym 50 gram semoliny) 2 łyżki cukru trzcinowego 3/4 litra oleju do smażenia Mąkę przes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.