Rosyjskie bliny z kawiorem

Rosyjskie bliny z kawiorem

Rosyjskie bliny z kawiorem

Przepis na : kolacja

Tę partię blinów smażyłam na oleju. Poniżej bez oleju. Uważam, że smaczniejsze są smażone bez oleju. Puszyste i bez tłuszczu. No chyba, ze dysponujecie masłem gee. Smakują wyśmienicie na słodko z konfiturą jak i w tradycyjnej rosyjskiej wersji ze śmietaną i kawiorem.  Składniki pół szklanki mąki gryczanej 1 i 1/2 mąki razowej ( ja dałam orkiszową razową) pół łyżeczki soli pół łyżeczki cukru szklanka mleka 4 jajka 20 gram drożdży olej do smażenia  Przygotowanie: Mąkę gryczaną zmiesza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.