Pulpeciki z bakłażana

Pulpeciki z bakłażana

Pulpeciki z bakłażana

Przepis na : obiad

Pulpeciki z pieczonych bakłażanów.  SKŁADNIKI: dla 4 osób 2 szt. bakłażanów 100 -120 g bułki tartej 120 g parmezanu lub pecorino utartego drobno ząbek czosnku 2 płaskie łyżeczki proszku do peiuczenia 2 łyżki posiekanej  natki z pietruszki sól i pieprz do smaku cytryna PRZYGOTOWANIE: Bakłażany upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym na 200 st. C około 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu obrać ze skórki. Przełożyć na sito i widelcem odcisnąć wodę z warzywa. Przełożyć do miski i jeszcze rozgnieść wi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.