Poncz aromatyczny napój korzenny. Można go podawać na gorąco lub zimno z kostkami lodu. Czy będzie alkoholowy czy nie? Decydujesz Ty;) 500 ml soku z pomarańczy lub mandarynek szklanka zaparzonej czarnej herbaty 250 ml soku jabłkowego 500 ml wody gazowanej przyprawy: anyż, laska cynamonu, kilka goździków można dodać rum, szampan lub białe wino Wszystkie składniki wymieszać razem w dużej wazie. Wkroić owoce np. plastry jabłek i mandarynek. Można dodać kostki lodu. ... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...