Placuszki z dynią, jarmużem i soczewicą

Placuszki z dynią, jarmużem i soczewicą

Placuszki z dynią, jarmużem i soczewicą

Przepis na : obiad

L ekko pikantne placuszki z dyni, jarmużu i czarnej soczewicy beluga Bio Planet. Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny ale sos z tahiny lub jogurtu z czosnkiem będzie genialny! U mnie wyszło 9 sztuk. Składniki: 1/2 dyni hokkaido lub piżmowej (może być też batat czyli słodki ziemniak ) 2 jaja "0" 2 liście jarmużu 1/2 papryczki chili 1/2 szklanki czarnej soczewicy Bio Planet 2 łyżki mąki gryczanej lub orkiszoej typ 1100 imbir świeży ok.1 cm sól (płaska łyżeczka) 1 łyżeczka kminu rzymskiego olej do smaż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.