Niezwykle smaczny, prosty majonez z aquafaby. Zawsze się udaje. Z podanych składników wyszedł słoiczek ok. 180 gram Składniki: 100 ml aquafaby (woda z ugotowanej cieciorki lub z zalewa ze słoika z cieciorką) ocet jabłkowy lub sok z cytryny -2 łyżeczki musztarda - 1 łyżeczka czarna sól Kala Namak - szczypta lub zwykła olej rzepakowy - ok. 1 szklanki Przygotowanie: Aqufabę (płyn z cieciorki) wymieszać z resztą składników (oprócz oleju). Blenderem zmiksować całość, następnie dodawać powoli olej. Majon... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...