Przepis na : kolacja
Z jawiskowe i pyszne smażone krążki z pieczarkami, parmezanem i natką. Przystawka bardzo prosta w przygotowaniu i tania. Następnym razem do polenty dodam drobno posiakaną natkę. Polacam! Danie jest bezglutenowe. Można też usmażyć krążki ziemniaka. Posmarować pesto z pietruszki i położyć pieczarkę przygotowana wg mojego przepisu Składniki: szklanka polenty 2 szklanki wody ( lub napoju roślinnego np. sojowego) sól i pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej garść drobno startego parmezanu małe pieczarki 1 opakowa... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...