Ketola z ziaren, nadsion i orzechów z malinami
Ketola z ziaren, nadsion i orzechów z malinami
Przepis na : śniadanie
Ketola z samych ziaren i orzechów to świetna, chrupiąca i zdrowa przekąska lub dodatek do śniadania. Zrobić ją można zarówno na surowo, jak i pieczoną/podsmażoną, ale różnice są istotne. Czy trzeba podsmażać lub piec nasiona? Nie trzeba – można jeść na surowo, ale: surowe ziarna (zwłaszcza len i chia) mogą mieć lekkie działanie śluzotwórcze i gorzej się trawią, surowe pestki dyni i słonecznika mają delikatniejszy smak, ale mniej „orzechowy” aromat Delikatne podprażenie (np. w piekarniku lub na suchej pate... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu AZgotuj!
Autor
AZgotuj
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
maliny
Inne przepisy z AZgotuj!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję