J ajka z majonezem kimchi i rzeżuchą – proste, a efektowne! Lekko pikantne, kremowe nadzienie świetnie łączy się z wiosenną świeżością rzeżuchy. Idealne na wielkanocne śniadanie lub elegancką przystawkę. SKŁADNIKI: 4 jaja ugotowane twardo 2 łyżki płynu spod kimchi (dałam marchewkowe) 3 łyżki majonezu szczypta słodkiej papryki sól koperek rzeżucha sezam np. czarny PRZYGOTOWANIE: Jaja przekrój na połówki. Majonez przełóż do miski i dodaj płyn spod kimchi oraz trochę słodkiej papryki. Wymieszaj ze sobą. Nałoż n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...