Domowy twarożek

Domowy twarożek

Domowy twarożek

Tylko i wyłącznie z mleka bez żadnych zbędnych dodatków . Praktycznie robi się sam potrzebujemy jedynie trochę cierpliwości. 1 Litr mleka Gaza Mleko zostawiamy w ciepłym miejscu na 24 godziny.( do skiśnięcia , muszą się utworzyć solidne grudki, Ewentualnie zostawiamy na dłuższy czas tak aby mleko było bardzo gęste) Następnie szykujemy miskę i sitko wyłożone gazą złożoną na kilka warstw. Wlewamy delikatnie kwaśne mleko  Wstawiamy do lodówki na następne 10-12 godzin, w tym czasie oddzieli się serwatka.Po tym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.