Deserek w pucharku Dacquoise (dakłas)

Deserek w pucharku Dacquoise (dakłas)

Deserek w pucharku Dacquoise (dakłas)

Przepyszny deserek podany w pucharkach inspirowany słynnym tortem bezowym Dacquoise (dakłas). Do przygotowania w prosty sposób w kilka chwil. 8 deserków 100 gram bezików  300 ml. śmietanki 30% 250 gramów serka mascarpone 150 gramów masy kajmakowej z puszki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej użyłam kremowej 1 łyżka cukru pudru duża garść orzechów włoskich 10 szt daktyli suszonych  Dodatkowo do dekoracji odrobina kakao 4 daktyle kilka orzechów włoskich Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki. Orzechy posiekać. Dakt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.