Jajka faszerowane to pyszna przekąska, którą szykujemy szczególnie w święta Wielkanocne. Te święta kojarzą nam się z jajkami serwowanymi w różnych postaciach i połączeniach smakowych. Przepisów na jajka faszerowane jest naprawdę mnóstwo. Można je nadziewać różnymi ciekawymi pastami. Tym razem przygotowałam jajka faszerowane pieczarkami marynowanymi, ogórkiem konserwowym, cebulką a całość wzbogaciłam o odrobinę chrzanu. Wielkanoc również kojarzy nam się z chrzanem więc odrobina chrzanu do pasty, którą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...