Gulasz szegedyński

Gulasz szegedyński

Gulasz szegedyński

O gulaszu szegedyńskim pierwszy raz przeczytałam w książce E.M. Remargue’a pod tytułem „Na ziemi obiecanej”. Węgierska kucharka pewnej niemieckiej rodziny mieszkającej w Nowym Jorku gotowała tam gulasz szegedyński tak dobry, że stał się legendą wśród emigrantów :) Zaintrygowało mnie to na tyle, że poczytałam trochę o tym daniu i stwierdziłam, że koniecznie muszę je przygotować. No i jest. Pyszny wieprzowy (lub wołowy) gulasz z cebulą i dużą ilością wędzonej papryki. Jego specyfika polega na dodaniu pod koni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz, papryka, mięso, kapusta kiszona, kapustą, kluski, ziemniak, ogórki, pasta, pasty, ziemniaki, ogórki kiszone, gulasz wołowy, sok, kasza, pieczarki, szynka, fasola, bigos, dynia, kurczak, karkówka, chleb, dania mięsne, gulasz po węgiersku, kurczak z pieczarkami, karkówka w cebuli, czerwona kapusta, fasola czerwona, czerwona fasola

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.