Mazurek orzechowy z Jodłowej Górnej – kuchnia podkarpacka

Mazurek orzechowy z Jodłowej Górnej – kuchnia podkarpacka

Mazurek orzechowy z Jodłowej Górnej – kuchnia podkarpacka

Mazurek orzechowy z Jodłowej Górnej – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Jodłowa Górna, gmina Jodłowa, powiat dębicki Nasze regionalne mazurki to zwykle niewysokie placki, które często składają się jedynie z dwóch warstw – kruchego ciasta i słodkiej masy. W przypadku mazurka orzechowego z Jodłowej Górnej masę tę stanowi beza z białek z dodatkiem mielonych orzechów włoskich. Obie warstwy piecze się razem, więc ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Za to smakuje rewelacyjnie, mimo niepozornego wyglądu. Prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.