Zupa koperkowa z makaronem ryżowym a'la ramen

Zupa koperkowa z makaronem ryżowym a'la ramen

Zupa koperkowa z makaronem ryżowym a'la ramen

Przepis na : obiad

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 selera 3 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 2 pęczki koperku 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej 3 gałązki świeżego lubczyku (lub 1 łyżka suszonego) 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego 200 g makaronu ryżowego 4 jajka garść pokrojonego grubego szczypioru Sposób wykonania: Do dużego garnka wrzucamy obraną marchew, pietruszki oraz selera, wlewamy 2 litry wody i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, dodajemy piersi kurczaka, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.