Domowy majonez

Domowy majonez

Domowy majonez

  Składniki: 1 jajko 300 ml oleju rzepakowego 2 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżeczka octu winnego szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki soli Sposób wykonania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Jajko należy sparzyć. Do naczynia wbijamy jako, dodajemy musztardę, ocet, sól oraz pieprz. Zaczynamy miksować mikserem lub ręcznym blednderem. Podczas miksowania wlewamy powoli cienkim strumieniem olej.  Miksujemy około pół minuty. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.