Podudzia z kurczaka po cygańsku

Podudzia z kurczaka po cygańsku

Podudzia z kurczaka po cygańsku

Przepis na : obiad

  Składniki: 10 podudzi z kurczaka 1duża cebula  130 g powideł śliwkowych 130 g ketchupu 60 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu jabłkowego 10 śliwek suszonych, bez pestek 3/4 szklanki wody olej do smażenia 2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1/3 łyżeczki chilli pieprz i sól do oprószenia mięsa Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Podudzia nacieramy solą, pieprzem oraz słodką papryką i obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. W garnku rozgrzewamy niewie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.