Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak z młodej kapusty

Kapuśniak z młodej kapusty

Przepis na : obiad

Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - pęczek młodej włoszczyzny - około 2,5 litra wody - 0,5 główki młodej kapusty - 5-6 średnich ziemniaków - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte mięso zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć ściągamy szumowiny i wkładamy włoszczyznę (razem z łodygami selera i pietruszki). Kapustę szatkujemy w cienkie paski, dokładamy do wywaru. Gotujemy całość do momentu aż warzywa będą na wpół miękkie.  Następnie wrzucamy surowe zie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

qpoprostuqpoprostu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mięso, pierś, piersi, ziemniaki, kurczak, ziemniak, warzywa, zupa, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, marchewka, seler, obiad, zupa pomidorowa, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, gotowany kurczak, gotowana marchewka, zupa z selera, ziemniaki na obiad, mięso na obiad

Inne przepisy z Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.