Przepis na : obiad
Ostatni raz zupę-krem z ciecierzycy (zwanej również cieciorką lub grochem włoskim) robiłam ponad rok temu. To prawdziwie zimowa zupa, rozgrzewająca i niezwykle sycąca. Świetnie łączy się z kurkumą i curry, które są głównymi przyprawami w mojej zupie. W dodatku jest to danie obiadowe, które jest tanie w przygotowaniu. Paczkę ciecierzycy można kupić za około 4 zł, włoszczyzna to wydatek rzędu 3 zł, przyprawy, w zależności od tego gdzie kupujecie, to około 1-2 zł/ opakowanie, które wystarczy Wam z pewnośc... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...