Blackcurrant curd czyli krem z czarnej porzeczki

Blackcurrant curd czyli krem z czarnej porzeczki

Blackcurrant curd czyli krem z czarnej porzeczki

Idealny jako wypełnienie do tarty, ciastek. Jako dodatek do gofrów i naleśników niezastąpiony. Pyszny kiedy przełoży się nim biszkopt. Niesamowicie kremowy i gęste. Kwaśny i słodki. Świetnie komponuje się z owsianką. Perfekcyjny w każdym calu. Ja już go pokochałam, a Ty? Wiem, że sezon na czarne porzeczki już dawno się skończył ale nie ma czym się przejmować, do kremu świetnie nadają się również te mrożone! Składniki: 3 duże jajka o łącznej wadze 180 gram (bez skorupek) 110 gram cukru pudru 50 gram masła 16... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.