Tatarskie pierogi z wolowina czyli Niedzielne Mielenie odc.35

Tatarskie pierogi z wolowina czyli Niedzielne Mielenie odc.35

Tatarskie pierogi z wolowina czyli Niedzielne Mielenie odc.35

Robi się je szybko i mimo tego, że  są dość przaśne to efektowne danie, szczególnie jeśli pobawimy się i w ciekawy sposób zawiniemy brzegi pierogów.  Przepis pochodzi z "Mamuszki" i podobno jest to potrawa Tatarów krymskich.  Ja go zmieniłam wg własnych potrzeb i możliwości (np. jagnięcinę zastąpiłam wołowiną). Ja tam nie wiem ale mogą zagościć na moim stole na dłużej gdyż są przepyszne szczególnie w buraczanym towarzystwie!!! Tatarskie pierogi z wolowina ciasto: 250 ml zim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, ciasto, mielone, pieczywo, wołowina, chleb, mięso, ciekawe przepisy, placuszki, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, szybkie ciasto, dania mięsne, pierogi z mięsem, jajka z farszem, mięso mielone, chleb mieszany, dania na gorąco

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.