Chleb pszenny na żytnim zakwasie, z gara żeliwnego

Chleb pszenny na żytnim zakwasie, z gara żeliwnego

Chleb pszenny na żytnim zakwasie, z gara żeliwnego

Chleb to dom. Chleb to magia, czuję ją w każdym upieczonym bochenku. A ten chleb to też niespodzianka. Za każdym razem mam wrażenie, że jest inny. Poniższe proporcje sposobów i składników myślę, że są najlepszą kombinacją. Życzę Wam chlebowej odwagi i do zobaczenia! Chleb pszenny na żytnim zakwasie  700 g mąki pszennej najlepiej chlebowej 400 ml wody 300 g aktywnego zakwasu żytniego po 1 łyżce soli i cukru 300 g mąki i zakwas oraz wodę mieszamy i zostawiamy na 4-6 godzin. Ja zazwyczaj robię to póź... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na zakwasie

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.