Pasta buraczana z tahini (Mutabal shawandar) czyli Niedzielne Sniadanie odc.109

Pasta buraczana z tahini (Mutabal shawandar) czyli Niedzielne Sniadanie odc.109

Pasta buraczana z tahini (Mutabal shawandar) czyli Niedzielne Sniadanie odc.109

Buraczki rządzą! kocham je pod każda postacią, tylko sok z kiszonych mi niezbyt służy :P Buraki świetnie nadają się do zjedzenia na ciepło i na zimno a także, jak się okazało,  w formie pasty.  Tę pastę zrobiłam na Sylwestra, świetnie smakowała również na śniadanie jako dodatek do sera i drożdżowych paluchów. Pomysł na nią znalazłam w numerze 01/2018 KUCHNI. Połączenie pieczonych buraków z tahiną jest naprawdę nieziemskie! Pasta buraczana z tahini (Mutabal shawandar) 500 g buraków ząbek czosnku 50 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, pasty, pasta, burak, śniadania, buraczki, chleb, pieczywo, drożdżowe, sylwester, wegetariańska

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.