WŁOSKIE CIASTKA KORZENNE

WŁOSKIE CIASTKA KORZENNE

Lukrowane ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady i miodu. Z całym mnóstwem dobrych dodatków, jak skórka otarta z pomarańczy i namoczone w brandy rodzynki . ------------------------------------  SKŁADNIKI / 18 sztuk 100 g rodzynek 30 ml brandy/whisky/rumu 240 g mąki pszennej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika 150 g gorzkiej czekolady 125 g miękkiego masła 125 g cukru 1 łyżka miodu skórka otarta z 1/2 cytryny skórka otarta z 1/2...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Pierniczki przepis

Znajdź przepisy na inne pierniczki w proponowanych pierniczkach!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.