ARANCINI ZERO WASTE

ARANCINI ZERO WASTE

Arancini to typowe sycylijskie danie - kulki z ryżu, nadziewane farszem i smażone w głębokim tłuszczu Ich nazwa pochodzi od wyglądu przypominającego pomarańczę, po włosku arancia . Tradycyjnie przygotowuje się je z ryżu odmiany arborio, który gotuje się jak risotto, a następnie dokładnie studzi, formuje, panieruje i smaży. Gotując w myśl zasady zero waste, tym razem przygotowałam je z ryżu pozostałego z obiadu (ugotowanego tradycyjną metodą). Jako farsz sprawdzą się właściwie wszystkie ulubione dodatki, np. mozza...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ryż, zupa pomidorowa, bułki, sałatka, sałatki, mielone, sosy, obiad, placuszki, przekąski, ser, przekąska, risotto, sos winegret, kasza, sos czosnkowy, sałatka z ryżem

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.