zupa - 39805 przepisów (strona:1022/2654)

Pałki z kurczaka pieczone z młodą kapustą i ziemniakami 118

Pałki z kurczaka pieczone z młodą kapustą i ziemniakami to pyszne i pożywne danie obiadowe, które idealnie sprawdzi się na posiłek dla całej rodziny. Artykuł Pałki

Przepiski.pl
Sernik na zimno z galaretką i truskawkami 62

Prosty w przygotowaniu, lekki i puszysty sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Nie wymaga pieczenia, jest niesamowicie delikatny, orzeźwiający i idealny na letni deser. Artykuł

Przepiski.pl
Sałatka z młodymi ziemniakami i świeżym ogórkiem 56

Sałatka z młodymi ziemniakami i świeżym ogórkiem to świetny dodatek do dań i przekąsek z grilla. Artykuł Sałatka z młodymi ziemniakami i świeżym ogórkiem pochodzi z

Przepiski.pl
Cevapcici – bałkańskie kotleciki z ajvarem 62

Kotlety mielone w sosie z suszonymi pomidorami Kotlety mielone z mozzarellą Spaghetti bolognese – przepis podstawowy Meksykańska lasagne Naleśniki meksykańskie Burrito z chilli con carne Gnocchi bolognese Chilli con carne Zupa gołąbkowa Mousaka (musaka) bułgarska Lasagne (lasagne bolognese) Zupa taco Gołąbki bez zawijania CEVAPCICI – BAŁKAŃSKIE KOTLECIKI PRZYGOTOWANIE: 50 minut ILOŚĆ PORCJI: 2-3 SKŁADNIKI CEVAPCICI: – 250 g mielonej wołowiny

nietylkopasta.pl
Jogurtowe deserki z truskawkami 58

Jogurtowe deserki z truskawkami to pyszna propozycja na smaczną i orzeźwiającą przekąskę w ciągu dnia. Są bardzo delikatne, lekkie jak chmurka i idealne dla każdego, nawet

Przepiski.pl
Bułki jogurtowe 57

Lubicie domowe wypieki i świeżutkie bułeczki na śniadanie? Bułki jogurtowe smakują wyśmienicie zarówno na słodko z miodem lub dżemem, jak i z szynką lub serem. {"@context

Bardzo Gruby Smok
Zupa krem z młodej kapusty z pulpetami 44

Zapraszam do kulinarnej podróży, gdzie harmonia smaków spotyka się z subtelnym aromatem świeżości. Nasza zupa krem z młodej kapusty z pulpetami to prawdziwa uczta dla podniebienia i zmysłów. W sercu tej wyjątkowej zupy tkwi esencja delikatnej, młodej kapusty, która poddaje się procesowi delikatnego ugotowania, aż staje się aksamitnym kremem, otulającym każdy kęs w przyjemną jedwabistość. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Truskawkowy sernik na zimno w pucharkach 304

Truskawkowy sernik na zimno w pucharkach to idealny deser na lato. Pokruszone ciasteczka, biszkopty, puszysta masa serowa oraz truskawki w galaretce. Artykuł Truskawkowy sernik na zimno

Przepiski.pl
Zapiekanka z kurczakiem i makaronem 335

Zapiekanka z kurczakiem i makaronem to jedna z naszych ulubionych zapiekanek, dlatego też postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Przepis na zapiekankę z kurczakiem i makaronem

Przepiski.pl
Ciasto stracciatella z truskawkami 68

Ciasto stracciatella z truskawkami to idealna propozycja dla osób, które cenią sobie połączenie owocowej świeżości z nutą delikatnej słodyczy. Artykuł Ciasto stracciatella z truskawkami pochodzi z

Przepiski.pl
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami 65

Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami to super pomysł na małe co nieco, kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Artykuł Ciasto francuskie z budyniem i

Przepiski.pl
Pulpety w sosie brokułowym 58

Pulpety w sosie brokułowym to świetna propozycja na smaczny i pożywny obiad. Z pewnością swoim smakiem zachwyci zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe. Artykuł Pulpety w

Przepiski.pl
Kiedy można jeść kiełki rzodkiewki? 57

pełny wzrost. Zazwyczaj zajmuje to około 8-10 dni od momentu kiełkowania nasion. Kiedy kiełki rzodkiewki są już większe, mają bardziej wyrazisty smak i są idealne do dodania do zup, stir-fry czy sałatek. Mają one również większą zawartość składników odżywczych, takich jak witamina K, magnez i potas. 3. Kiełki rzodkiewki po przekwitnięciu Jeśli zapomniałeś zebrać kiełki rzodkiewki na czas(...)spożyjemy. Młode kiełki rzodkiewki są delikatne i mają łagodny smak, idealny do sałatek i kanapek. Kiełki rzodkiewki w pełnym wzroście mają bardziej intensywny smak i są idealne do zup i stir-fry. Kiełki rzodkiewki po przekwitnięciu mają bardziej gorzki smak, ale nadal są bogate w składniki odżywcze. Pamiętaj, aby przechowywać kiełki rzodkiewki w lodówce, aby zachować ich świeżość jak najdłużej

Żyję by jeść